zondag 4 september 2011

Update: Alfa en Mature portefeuille

We zijn 2 weken verder en dat heeft onze portefeuilles geen windeieren gelegd. Ze hebben zich in de afgelopen 2 weken goed herpakt. Het enigste aandeel (naast Spector dat met 1 cent gezakt is) dat gezakt is in de afgelopen periode is Tessenderlo. Alle andere bedrijven deden het uitstekend. UCB maakte halfjaarlijkse cijfers bekend die veel beter waren dan de verwachting van de analisten en steeg hierdoor bijna € 3. Dat dit dankzij hun patentvrije Keppra product was, lieten ze niet na om te verduidelijken. De omzet van Keppra was bijna nog het dubbele van hun komende 3 topproducten. Ze hebben dus nog een lange weg af te leggen. Als ze alle drie even grote blockbusters worden, dan zullen we er (zoals CEO in het begin van het jaar nog vermelde) nog lang plezier aan beleven (volgens CEO zo'n 10 jaar).



Agfa maakte tegen de verwachtingen in toch winst in de afgelopen periode. Agfa-Gevaert zal wel nog een lange weg moeten afleggen. Maar hun huidige resultaten beuren mij zeker op. Op Ageas hebben we ondertussen ook al een mooie meerwaarde nadat ze aankondigden dat ze eigen aandelen gingen inslaan. Beleggers trekken zich dus niets aan van het feit dat dit ook een tweesnijdend zwaard is. Des te beter voor ons natuurlijk, maar het zijn de resultaten die tellen.


Eindelijk is de Strip van AB InBev aan € 0,001 geraakt. Op 25/8/2011. We hebben er lang op moeten wachten, maar het zal ons lonen. Weer 10% meer dividend door een kleine investering.
Bedankt voor het lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten