zondag 15 april 2012

Update: Alfa en Mature portefeuille


Vorige week was ik in de onmogelijkheid om een update te posten en eigenlijk was dat ook niet nodig. Het blijft week na week hetzelfde beeld. Het gaat iets beter en dan steekt het crisisbeest weer de kop op. Natuurlijk gaat het niet goed in Spanje, Griekenland en consoorten, maar of het daar nu goed of slecht gaat, doet er voor onze bedrijven eigenlijk niet toe. Het gaat daar al jaren slecht en het zal er nog jaren slecht gaan.

Beleggers verliezen uit het oog waarover het echt gaat: resultaten van hun bedrijven en de toekomst van die resultaten. Gaan de resultaten van GDF minder zijn nu dat het in het groot vermeld staat in de krant dat het slecht gaat in Spanje. Nee, want een jaar geleden ging het daar ook al slecht. Nu weten alleen maar meer mensen dat het daar slecht gaat. Misschien een idee om daar een huis op de kop te tikken (de prijzen zijn daar nu wel redelijk laag te noemen en misschien gaat er nog wat aan af). Moet je niet elk jaar zoveel geld neertellen om op reis te gaan, en heb je een mooie investering gedaan voor later. De huizenmarkt is daar zelfs nog slechter dan in Nederland!
Nu ja, GDF, Total en GBL zijn nu wel aantrekkelijke aandelen om in te beleggen. Spijtig genoeg heb ik met de Alfa portefeuille voor de rest van de maand niet genoeg kapitaal om al te investeren.
Bedankt voor het lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten