zondag 24 oktober 2010

Update: Alfa en Mature portefeuille

Nyrstar is dus verkocht aan € 10,99. Dit levert ons een mooie opbrengst op en wat nog meer is: ongeveer € 5000 die weer belegbaar is in andere pareltjes. Of er andere pareltjes zijn??? Ik denk het wel, maar ze zullen niet gemakkelijk te vinden zijn. Agfa, dat weggezakt is na de kapitaalverhoging, is misschien koopbaar nadat het kapitaalophalen gedaan is. Ik zal daar deze week eens goed naar kijken. Voor de rest is het op de Brusselse beurs niet direct veel soeps. Telenet misschien. We zullen wel zien.




Een stijging van 1,8% in de afgelopen week is eigenlijk zo slecht nog niet voor de Mature portefeuille. De Alfa portefeuille liet het maar wat aanmodderen met een magere 0%. Inderdaad 0%, een paar centjes in de plus ten opzichte van vorige week. Niet om over naar huis te schrijven dus. Alhoewel, een negatief rendement van enkele procenten, dat zou pas iets zijn om niet over naar huis te schrijven.



Ik hoop dat Ablynx en VPK hun verkoopslimiet halen. Van de Velde had vrijdagh weer een betere dag en kwam weer boven de € 37 postvatten. Nog 21 cent en ook dat bedrijf zal niet langer deel uitmaken van onze portefeuilles.

UCB kwam (na de eerdere geruchten als overnamekandidaat) terug boven de € 27 uit, maar nu omdat ze een omzetbevestiging hebben gegeven. Dit laatste is voor ons als belegger veel beter dan een vermoeden als overnamekandidaat. Tubize zal het als controleholding niet snel zo ver laten komen, dat is zeker. De boost, met dank aan de Amerikanen ;-), op de koers namen we er vorige week wel met de glimlach bij.

Bedankt voor het lezen.

PS. vergeet jullie pensioensparen niet, alhoewel een vergelijkende studie (die jammer genoeg geen rekening houdt met belastingsvoordeel van 30 tot 40%) in de netto aantoont dat gewoon beleggen in een beleggingsfonds beter is dan beleggen in pensioenspaarfonds. Neem daar zeker eens een kijkje, maar vergeet niet dat de belastingsvermindering niet in rekening is gebracht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten