zondag 7 november 2010

Update: Alfa en Mature portefeuille

Wat een interessante week weer. Een geld injectie van de USA van zo'n 600 miljard dollar in de economie en de beurzen stegen weer alsof de economie al helemaal in orde is. De dag nadien, met de jobcijfers, weer mert de feiten op de neus gedrukt, dropen de kopers weer af. De aandelen zakten weer naar hun vorige niveau. Ik heb het al eerder gezegd en ik ga het nog een keer zeggen: geld steken in de economie is zoals een druppel op een hete plaat water. De eerste druppels helpen het meest. Als ze in Amerika gaan overdrijven en de staatsschuld verder laten oplopen, dan hebben ze een ander probleem (een Belgisch probleem eigenlijk, Cfr staatsschuld tegen oliecrisis in jaren 70, waar we vandaag de dag nog steeds de gevolgen van dragen en dit voor nog enorm lang als onze regeringen zo blijven prutsen met begroting!).




Maar onze portefeuilles dan. De aankoop van Nationale Bank van BelgiĆ« heeft de Mature portefeuille weer een stevig aandeel opgeleverd. Maar de NBB heeft niet bijgedragen tot de 1% winst in de afgelopen week. GIMV daarentegen wel. De Alfa portefeuille is ten opzichte van vorige week praktisch niet gestegen (€ 6 erbij). Er was nochtans wat positief nieuws te rapen bij een paar bedrijven uit onze portefeuilles. Belgacom had een redelijk goed kwartaal achter de rug en kondigde ook een interimdividend aan van € 0,5 bruto (betaling op 10 december).

Verder maakte Tessenderlo een beter dan verwachtte kwartaalwinst bekend voor het derde kwartaal. Deze kwam met € 5,6 miljoen ongeveer 1 miljoen hoger uit dan verwacht door de analisten. Veel veranderde de koers echter niet. In de weken voor de aankondiging ging het aandeel wel geleidelijk € 2 hoger (Hoe zou dat nu toch komen!). Voor meer info lees op http://www.tessenderlo.com/news_media/news/2010/results_q3.jsp
GBL daarentegen melde iets minder goed nieuws. GBL zag de kwartaalwinst enorm dalen (http://www.gbl.be/). Agfa, kondigde dan weer aan dat er ingetekend is op 89,6% van de nieuwe aandelen en steeg, ten opzichte van zijn laagste koers afgelopen week, met zo'n 30 cent op het einde van vrijdag.
Bedankt voor het lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten