zondag 21 november 2010

Update: Alfa en Mature portefeuille

Het was weer een kalme week. Weinig verrassingen en toch daalde de markt weer licht. De Alfa portefeuille ging er met 1,6% op achteruit en de Mature portefeuille met 0,65%.


Het dividend van GDF Suez was een lichtpunt, samen met het feit dat het aandeel verder bleef stijgen. Ook Tessenderlo blijft op zijn rustig tempo verder stijgen. GIMV liet het wel een beetje afweten na de publicatie van de winstcijfers in het derde kwartaal. De helft minder winst is positief genoeg, nog steeds winst (€ 58 miljoen), maar mooi oogt het natuurlijk niet.

VPK daarentegen laat het serieus afweten. Na een hele tijd rond de € 30 te hebben genoteerd (mijn verkoopslimiet) staat het nu door 2 opeenvolgende slechte weken op € 27,41. Mijn verkoopslimiet verdwijnt dan ook in de prullenmand. Net als de uitbreidingsplannen van VPK trouwens, want de plaatsen waar het wil uitbreiden in Dendermonde bleken bij de watersnood allemaal blank te staan. Ik denk niet dat er nog gebouwd zal mogen worden in buffergebieden, nu de druk op de Vlaamse regering toeneemt om belangrijke beslissingen te nemen om soortgelijke wateroverlast in de toekomst te vermijden.
Bedankt voor het lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten