zondag 12 december 2010

Update: Alfa en Mature portefeuille

De Mature portefeuille ging er deze week met € 350 op vooruit. Ongeveer € 50 kwam van de dividenden van Pfizer en Belgacom, maar de rest was te danken aan koersstijgingen van de andere aandelen in de portefeuille. NBB gaat wel langzaam aan lager en lager. Onbegrijpelijk eigenlijk, maar het is al jaren zo dat NBB zakt naar het einde van het jaar toe. In het voorjaar herpakt dit aandeel zich bijna altijd, mede door de hernieuwde inspanningen van de verschillende aandeelhoudersverenigingen die pogen om het onrecht rond de verdeling van de winst bij de NBB onder de aandeelhouders (staat vs prive) aan te vechten.


Na 4 weken verlies stond er eindelijk weer een + voor het weekresultaat van de Alfa portefeuille. Met een winst van € 130,8 mogen we niet klagen. GDF Suez herpakte zich door met € 1,2 te stijgen ten opzichte van vorige week. Samen met het dividend van Pfizer en Belgacom gaf dit het mooie resultaat.

Deze week is het weer afwachten wat het gaat geven. Ook op de aankoop van Agfa is het nog steeds wachten. Het is wel even op € 3,30 gekomen, maar niet als eindkoers, dus het is nog niet in onze portefeuille terechtgekomen. Dat is een nadeel van mijn systeem hier op de blog, maar ja.
Bedankt voor het lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten