zondag 18 juli 2010

Update: Alfa en Mature portefeuille

Een mens zou op den duur nog beginnen denken dat de beurs saai is. Week op week brachten onze portefeuilles 0 en -0,2% op voor de Alfa en Mature portefeuille respectievelijk. Eigenlijk is dit nog een redelijke meevaller. VPK blonk uit bij de Alfa portefeuille en liet zo de iets minder presterende aandelen niet in de steek. Als VPK in de loop van de week boven de € 31 eindigt, dan zal dit bedrijf deze portefeuille verlaten. Dit bedrijf heeft te kampen met lage marges en de stijging is gebaseerd op het feit dat deze marges weer zullen stijgen. Persoonlijk geloof ik niet dat de marges weer zullen worden wat ze ooit geweest zijn, vandaar mijn besluit.



Nog een opmerkelijke stijger is GIMV. Dit aandeel vertoont een abnormaal beeld voor een dividendkanon. Het stijgt enorm NA de oupononthechting. Des te beter voor ons natuurlijk, maar je zou er grijs haar van krijgen ;-).


Voor de rest weinig nieuws onder de zon, behlave dan dat het lek, dat van BP, eindelijk dicht is. Zoals gezegd: het aandeel is aan zijn klim omhoog begonnen. Af en toe zal er nog eens een dal komen, door schadeclaims allerhande, maar hij die kocht, wrijft in zijn handjes (zolang hij maar op tijd verkoopt, want als het lek weer barst ???? ).
Bedankt voor het lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten