zondag 25 juli 2010

Update: Alfa en Mature portefeuille

De stresstest van de banken was deze vrijdag ook meteen een stresstest voor onze aandelen ;-). Op enkele "kleinere" banken na, slaagden alle banken (dus ook Dexia en KBC). Donderdag gingen de Europese beurzen allemaal tegen de trend in hoger (ttz, de Dow zakte en toch stegen de indices eens in Europa). Hoogst uitzonderlijk, niet direct, maar toch een mooie indicatie dat we in Europa op de betere weg zijn en dat Amerika zijn peren nog zal zien met HUN hypotheekcrisis. Onze banken hebben zich nu goed ingedekt tegen HUN producten.


Al bij al viel de winst voor onze portefeuilles nog mee, met 1,8% voor de Mature en 1,5% voor de Alfa portefeuille. Maar zoals jullie weten heb ik dat het liefst. Liever gestaag bergop dan plots een steile rotswand te beklimmen, want als je daar afvalt, dan val je meestal hard.

Wat betreft het beheer van de portefeuilles gaat het er rustig aan toe. Enkel het verkooporder voor VPK van vorige week blijft ook de komende week in de markt. Al de andere bedrijven noteren aan aantrekkelijke koersen om te kopen of te houden, maar nog niet om te verkopen (volgens mij dan wel te verstaan).
Bedankt voor het lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten