zondag 20 februari 2011

Update: Alfa en Mature portefeuille

Alhoewel de week goed begon, was het toch weer de twijfel over de PIGS landen die de kop opstak. Nu is het Portugal dat vooral de aandacht naar zich toetrekt. Plots zou Portugal er enorm slecht aan toe zijn. Hun economie groeit niet, maar krimpt en hun begrotingstekort zou de pan uitswingen. Ageas dat eerder in de week rustig naar € 2,50 was gestegen, kreeg daardoor een lichte terugval op vrijdag (met hun waardepapieren uit Griekenland en dergelijke die bij de beleggers weer zwaarder op de maag kwamen te liggen). Ik ben daar eerlijk gezegd niet meer zo mee bezig. Ik weet dat ze ze hebben en dat moesten die papieren niets meer waard zijn (wat eigenlijk bijna niet kan), dat Ageas zeker nog steeds € 2,90 waard is. Waarom sommige beleggers dan paniekerig (momenteel nog niet zo erg, gelukkig) beginnen doen, snap ik eerlijk gezegd niet, maar de beurs/belegger/mens kan je nu eenmaal niet gemakkelijk snappen.


Nochtans deden onze portefeuilles het behoorlijk met een stijging van 0,7% voor de Alfa portefeuille en een stijging van 0,4% voor de Mature portefuille.



Welk aandeel trok bij mij de aandacht? Wel UCB, het heeft eindelijk terug de weg naar boven gevonden. Pfizer is dan weer een valse trage. De eerste week van het jaar steeg Pfizer sterk van € 12,23 naar 13,80. Daarna viel het terug naar 13,20, maar staat nu terug boven die 13,80, met een mooie 13,92. OK, we zijn no ver van het koersdoel van € 22-23 verwijderd, maar als we elke 2 maand een eurootje stijgen, dan komt dat dik in orde.

VPK blijft dan weer doodstil hangen rond de € 29,20-29,30. Maar ik geef niet toe: € 30!!!

Bedankt voor het lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten