zondag 20 maart 2011

Update: Alfa en Mature portefeuille

Het was weer zo'n week waarin je denkt: "man, man man, wat een miserie" a la Fernand uit FC de Kampioenen ;-). Op het eind van de week waren er dan weer wat lichtpuntjes. Maar van die lichtpuntjes blijft na de operatie Odyssey Dawn niet veel meer over. Want wat waren de lichtpuntjes: het vredesverdrag en de daaropvolgende daling van de olieprijs. Zaterdag bleek dat onze heer Kadafi zich hier niet aan hield en dan begon de internationale actie en nu zal het maandag weer afwachten zijn wat er gaat gebeuren.



De Golfoorlog indachtig, zullen de beurzen verder stijgen. Dat zou overigens geen slecht nieuws zijn voor onze 2 portefeuilles, want met een daling van 1,8% voor de Mature en 2,4% voor de Alfa portefeuille, hebben deze weer iets recht te zetten. Bij de Golfoorlog (de eerste) werd verwacht dat de beurzen verder zouden zakken, maar door het begin van de oorlog, was ook de onduidelijkheid weg van wat Amerika zou doen en bijgevolg stegen de koersen. Als de beurs iets kan missen, dan is het wel niet weten wat de Amerikanen zullen doen in een conflict. Nu weten ze het dus, maar de beurs is een raar beest, dus zeker ben je nooit.

Ik heb in ieder geval de gok gewaagd en niet alleen InBev gekocht voor de Mature portefeuille, maar ik heb in de afgelopen 2 weken ook vollop aandelen ingeslaan voor de beleggerscompetitie. Ik stond hierdoor dinsdagavond op een mooi verlies, maar ben door donderdag en vrijdag al aardig aan het dal aan het klimmen. Ik sta nu rond de 9000ste plaats, maar ik hoop toch op een top 500 plaats op het einde van de competitie.
Bedankt voor het lezen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten