zondag 16 september 2012

Update: Alfa en Mature portefeuille

Van de afgelopen 2 weken kunnen we zeker niet klagen. Bij de Mature portefeuille kwam er in die tijd 5,2% bij en bij de Alfa portefeuille zelfs zo maar even 8%. Niet onlogisch als je ziet hoe Ageas (+€ 2,18), Bekaert (+€ 2,29), GBL (+€ 4,25), Nyrstar (+€ 1,47), Total (+€ 2,13) en UCB (+€ 5,58!!!) een mooie stijging lieten optekenen in de afgelopen 2 weken. Enige spelbreker was CMB dat er met zo'n € 1,87 op achteruit ging.


Het enige jammere was natuurlijk dat IBA niet gekomen is op onze aankoopkoers. Het steeg 2 weken geleden maandag en dinsdag zelfs mooi door richting € 5, maar is terug aan het vallen naar het koersniveau van voor de aankondiging van de resultaten EN de aankondiging van weer een verkoop van een therapiesysteem aan Texas. Ik denk dus dat we de limiet van € 4,10 zeker mogen behouden en hopen dat het daar terug op geraakt, zodanig dat we het in portefeuille hebben. IBA heeft mooi gevulde portefeuille met hun verkochte systemen, maar die contracten duren altijd even om te verzilveren en de beleggers gaan er in de resultaten vlugger aan voorbij. Maar het zijn en blijven mooie inkomsten voor de volgende jaren.


Nyrstar is een spijtig geval. Ik was op een haar verwijderd van een aankooplimiet te zetten, maar heb het niet gedaan uit vrees voor de toch nog steeds tanende economie, maar de beleggers trokken zich dit weer iets minder aan in de afgelopen 2 weken en het schoot de hemel in. Een gemiste kans, maar wees gerust er komen er nog. Dat Umicore zelfde koersstijging liet optekenen, verbaasde mij wel enigszins, want de K/W verhouding van dit aandeel staat al behoorlijk hoog, zeker in vergelijking met Nyrstar. Ik dacht dus niet dat dit zo snel ging stijgen, maar beleggers blijven rare snuiters. Ageas was dan weer geen verrassing. Het noteerd ruim onder zijn intrinsieke waarde, dus kan gemakkelijk nog 40% stijgen.

Bedankt voor het lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten