zondag 26 januari 2014

Update: Alfa en Mature portefeuille

Na zonneschijn komt regen. De voorbije weken was het altijd omhoog, maar de afgelopen week ging het nog eens naar beneden. -2,4% voor de Alfa en -1,8% voor de Mature portefeuille. Bekaert, CMB en Total waren de voornaamste dalers.


Bekaert en Total zijn de gewoonlijke schommelingen, maar bij CMB kwam het wel eens door de cijfers zelf. Bocimar en de "andere activiteiten" deden het VEEL slechter dan in 2012. ASL deed het dan nog redelijk. Het resultaat na belastingen valt al bij al nog mee in vergelijking met vorig jaar: 1,06 €/aandeel vs 1,43 €/aandeel. Maar het negatiefste is eigenlijk dat een groot deel van het resultaat komt door verkoop van FMG aandelen. Tel dat er van af en je komt op ongeveer een tiende van wat het huidige resultaat is. En 2 jaar geleden was het nog 3,89 €/aandeel.


Vandaar ook dat ik een verkooporder instel voor CMB (+ omdat ze hun dividend enorm teruggeschroefd hebben) op boven de € 21,2. Dit is een serieuze minwaarde ten opzichte van de koers van in het begin van het jaar (rond € 22,5) en van vorige week vrijdag, maar dat is een rechtvaardige koers voor CMB en dus ook een goeie koers om tegen te verkopen.

Bedankt voor het lezen. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten