woensdag 9 juni 2010

Opinie: Kantelmoment

Het moest er terug van komen. De Dow moest en zou vandaag de 10.000 punten grens weer doorbreken. Waarom? Wel ik las deze voormiddag ergens op verdwaalde website dat de Chinese export met 50% was gestegen ten opzichte van vorig jaar. Dit cijfer dat vannacht pas officieel wordt vrijgegeven in China, zal morgen dus een belangrijke sleutelrol spelen of we boven de grens van die 10.000 punten blijven. Maar ik blijf realistisch: een stijging met 50% is enorm. Te enorm??? Ik denk van wel, maar het mag bewaarheid worden.

Het bovenstaande gerucht was echter niet het enige positieve nieuws dat vandaag te rapen viel, dus misschien is de telleurstelling bij een stijging met 20% nog niet zo groot. Ben Bernanke meldde immers dat de Amerikaanse economie er goed aan toe is en dat het herstel op solide basis is gestoeld. OP SOLIDE BASIS!!! Jaja, we mogen dus van Bernanke op onze beide oren slapen (tot een luide knal van de wel erg grote wanbetalers op kredieten weer de kop opsteken). Positivisme troef dus.

Zeker nu dat ook de Wereldbank aankondigde dat het met de economie in de wereld ook weer de positieve kant uitgaat. Dit en volgend jaar zal er een groei tussen de 2,9 en 3,3% zijn. Het ziet er dus weer rooskleuriger uit voor onze bedrijven in portefeuille.

We moeten als beleggers nu goed uit onze doppen kijken. Zowel voor koopjes als voor een nog dieper dal. Het is de eerste dag sinds lang dat we nog eens zoveel positief nieuws kregen zonder enige bemerkingen (behalve dan van mij hierboven). Dit kan duiden op het kantelmoment. Maar zoals je weet kan je zowel vooruit als achteruit vallen ;-).

Bedankt voor het lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten