zondag 26 juni 2011

Update: Alfa en Mature portefeuille

Triestige week. Alles naar beneden en we kunnen er niets aan doen. Nu, we moeten niet bij de pakken blijven zitten. Ik geef een verkooporder in voor NBB: € 2950. Het negatieve sentiment van de beleggers over dit aandeel is toegenomen door de uitspraak van de rechter en daarom zal ik het later wel terug oppikken (als het verkocht geraakt in de komende weken dan toch).




Bekaert heeft zich vrijdag een beetje herpakt, maar gezien de economische vertraging in allerlei landen, zal er nog verdere druk blijven op dit aandeel. Ik ga daarom een order inzetten voor dit aandeel op € 47,6 (€ 2000). Zo verhogen we bij de Mature portefeuille verder onze cash voorraad.



De Alfa portefeuille deed het eigenlijk nog redelijk goed met een beperkt verlies van 0,4%, daarentegen liet de Mature portefeuille verder van zijn pluimen. Met een verlies van 1,8% op een week tijd, werd het hoog tijd dat we eens grote kuis hielden in de Mature portefeuille. Maar na paar uur tobben, kwam ik dus enkel uit op NBB dat de portefeuille moet verlaten. Momenteel staat dit aandeel op 17% verlies (evenwel zonder rekening te houden met het dividend van € 124). Met dit dividend erbij zal het verlies ongeveer 15% bedragen op de belegging van NBB (met kosten aan- en verkoop erbij gerekend). Was het dan een verkeerde belegging? Achteraf gezien wel. Is dit een verkeerde verkoop? Achteraf gezien misschien wel, maar beleggen is nu eenmaal een momentopname. Je moet steeds doen wat u op dat moment het beste lijkt. Achteraf komen janken over het feit dat je iets te vroeg of te laat hebt verkocht is minder erg dan achteraf te moeten janken omdat je alles kwijt bent (en dit geldt zowel bij een verkoop met winst als bij verkoop met verlies).


Ik weet nog goed dat veel mensen lachten met anderen die L&H verkocht hadden aan de helft van de topkoers. Maar een paar maand later lachten ze niet meer, alhoewel, wel groen. Doe wel en zie niet om. Als je twijfelt bij een aandeel of je het moet verkopen of niet, en je beslist op paar gegevens: "OK, ik verkoop niet", dan doe je dit. Zie je na 4 weken in dat je u door ander feit hebt vergist, doe dan wel wat je op dat moment het juiste vindt.


Bedankt voor het lezen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten