zondag 27 november 2011

Update: Alfa en Mature portefeuille

Afgelopen week was ongeveer dezlefde week als de week ervoor en de verliezen voor onze Alfa en Mature portefeuilles zijn dan ook van vergelijkbaar met die van vorige week. We blijven dus verliezen slikken en dat met een achtergrond van onzekerheid over het voortbestaan van de Euro. Hoe langer ze er over spreken, hoe minder zeker ik er van wordt dat de euro verder zal blijven bestaan. Pas op, ik denk nog steeds dat de Euro zal blijven bestaan, maar onzekerheid is nooit goed.


Het probleem ligt hem namelijk niet bij de Euro, maar bij Europa. Het is te versnippert. Een aantal jaar geleden was Duitsland de slechtste leerling wat betreft het naleven van het begrotingsplan dat Europa de lidstaten oplegde. Samen met Frankrijk spanden ze toen de kroon en werden er boetes uitgedeeld: NEEN. Nu dat ze het wel goed doen, zijn het de luidste stemmen om andere lidstaten boetes op te leggen. We zouden dus a posteriori ook nog boetes moeten geven aan Duitsland voor de vroegere overtredingen. Het toestaan van uitzonderingen bij het naleven van dergelijk belangrijke regels is nooit goed. Gewoon kordaat optreden en niets door de vingers zien is dan de boodschap. Ik zeg dus dat Duitsland nu gelijk heeft, maar dat ze dan bij nader inzien ook een mooie boete mogen betalen voor hun vroeger falen. Frankrijk idem dito.
Nu ja, wie zijn wij die moeten toekomen met een bescheiden loon en elke maand alle rekeningen moeten betalen? Geldkoeien voor onze regering en dat we graag worden gemolken, dat blijkt uit het feit dat de staatsbon het dit kwartaal zo goed doet. Eerlijk: 'ik ga voor mijn dochter ook wat geld investeren in die staatsbon'. Als ik onze regering zo wat help, dan graag, zeker aangezien het het dubbele opbrengt van op de gewone spaarboek. Maar het is wel altijd zuur dat DIE PIPO'S enkele jaren nadien weer moeten opbiechten dat ze alles wat ze beloofd hebben weer nagelaten hebben te doen en dat ze de nodige besparingen niet hebben gehaald. De nieuwe belastingen, die zullen ze wel binnehalen, maar over besparingen weten we hoe het gaat. Op het eind wordt dan het gat toegereden door het plots aanslaan van de economie (echt of fictie (Cfr. Griekenland)) of door de verkoop van enkele overheidsgebouwen of door het dubbel opnemen van het zilverfonds of een pensioenfonds (Cfr. Belgacom) in de boeken. Wij burgers doen daar niets aan. Alhoewel, we kiezen blijkbaar massaal voor een partij die dan zelfs nog niet in de regering mag. Voor de NV.A stemmers vind ik dit sneu. Het lijkt hier wel het Midden-Oosten op dat vlak. Er wordt gekozen en nadien doen de traditionele partijen (die het al enkele decennia enorm aan het verknoeien zijn, op J-L Dehaene na die wel degelijk een goed premier was) toch nog hun goesting, zelfs door het aanstellen van mensen die niet verkozen zijn (alhoewel dit soms ook goede zaak is, want onze politiekers tegenwoordig laten soms ook te weten over). Ik kan van de verkozenen en aangestelden direct 2 namen noemen die zo'n rekenwonders zijn. Yep Freya en Filip, I'm talking about you two.
Bedankt voor het lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten