zondag 6 november 2011

Update: Alfa -3,8% en Mature -3,5%

De Griekse Premier verdient een lap rond zijn oren. Ongelooflijk. Paniekzaaierij van de bovenste plank en niemand die daar iets tegen doet. Daarna oproepen tot een eenheidsregering om het reddingsplan van Europa toch goed te keuren. Om te scoren bij zijn bevolking? Volgens mij niet, volgens mij is er enorm veel geld gewonnen door bepaalde partijen. Nu ja, hij doet alles om Griekenland niet failliet te laten gaan, dus dat kan er wel nog bij. Dat onze portefeuilles hierdoor weer eens de dieperik in zijn gegaan, dat moeten we ons niet aantrekken.



Onze bedrijven doen het nog steeds goed (zeker als je kijkt hoe het economisch is gesteld). De inflatie staat nu al jaren boven de 2% en wij blijven toch nog redelijk consumeren. De regering int vrolijk zijn 21% en kan zo zijn begrotingstekort nog redelijk onder controle houden. Ondanks de economische sputtering. De Open VLD roept ondertussen op om Vlaanderen meer te laten bijdragen, zodanig dat België niet bij de burgers langs moet gaan. Dat ze in de zak zitten van Reynders, dat weten we wel al, maar om ze dit te horen zeggen, gaat me toch wel erg ver.

Als je oproept om Vlaanderen meer bij te laten dragen, om zo niet in de mensen hun zakken te zitten, dan ben je enorm naïef. Zeker als je weet dat 90% van de mensen in Vlaanderen niet doorhebben wat er dan te gebeuren staat. In het stemhokje: "Open VLD? Ha ja, die wilden niet dat wij meer belastingenbetaalden: STEM". Open VLD in de regering en daarna: We moeten in Vlaanderen meer bijdragen aan Belgische staatsschuld, WAT DE SCHULD IS VAN VORIGE REGERING, dus we kunnen niet anders dan belastingen verhogen. Maar we gaan de notionele interestaftrek zelfs nog verbeteren voor de bedrijven want cijfers hebben aangetoond dat dit de economie heeft gepromoot. 200.000 jobs extra. Ik heb ze nog niet gezien.



Mensen willen nu eenmaal bedot worden zeker. Vandaar ook de mogelijkheid tot zeepbellen op de beurs. Degene die het ballonetje oplaten, weten meestal dat hij ooit doorprikt zal worden en stappen dus normaal gezien op tijd uit. Wij proberen die ballonnen te ontwijken.

Bedankt voor het lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten