zondag 13 oktober 2013

Update: Alfa en Mature portefeuille

Belgacom deed het in de afgelopen week uitstekend gedaan. Dit dankzij een positief (koop)advies van Citi voor Belgacom. Belgacom maakt zo direct een sprong naar het koersniveau dat realistischer is voor Belgacom (alhoewel we niet mogen vergeten dat de intrinsieke waarde van Belgacom eigenlijk veel lager ligt, zo rond de €7). Dit omdat ze steeds een mooi dividend uitbetalen en met de regering (als Didier Reinders er tenminste blijft achter zitten om af te bouwen nar 40%) heeft Belgacom een stevige basis om te weerstaan aan mogelijke overnamekandidaten die daarna minder dividend zouden willen uitkeren (cfr. Telenet).


UCB en spijtig genoeg ook Van de Velde pikten de draad van de stijging weer op. UCB na een week van winstnemingen en Van de Velde na bijna 2 maanden stilstand (lees lichte dalingen week na week). Spijtig genoeg zit Van de Velde zo weer veel verder af van ons orderlimiet.
Nyrstar deed het door een negatief vooruitzicht voor een van hun mijnen enorm slecht. Totaal ten onrechte, gezien al het andere positieve dat bij Nyrstar aan de gang is, maar de professionelen op de beurs zijn en blijven momentbeleggers, die hun computers laten doen in 99,9% van de gevallen. Dus als er een negatief element komt op papier, dan telt dat en al de positieve punten die je als belegger hoort te weten, worden dan gewoon genegeerd, want daarvoor moet je nog weten wat er een jaar geleden is gezegd op de aandeelhoudersvergadering. De meesten onthouden maar 1 à 2 dagen en dat is voor hen geen probleem, want dan zijn hun computers al terug uitgestapt. Voor ons zou dit weer een goed instapmoment zijn, ware het niet dat ik al eerder heb gezegd dat onze positie in Nyrstar al redelijk groot is en dat alhoewel Nyrstar nu een koopje is, moet het niveau aan dividendwaarden omhoog en Nyrstar hoort daar momenteel niet echt bij. Koersstijgingspotentieel heeft het genoeg, maar je mag uw hoofdregels nooit breken.
Kortom, Alfa + 1,1% (+€ 154) en Mature + 0,7% (+€ 145). Een goeie week die op vrijdag wel veel winst zag verwateren. Hopelijk werkt dit de komende week niet door, maar ik vrees er voor.

Bedankt voor het lezen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten