zondag 1 december 2013

Update: Alfa en Mature portefeuille

Met een stijging van 3% voor de Alfa en 1,55% voor de Mature portefeuille mogen we deze eek zeker niet klagen. Of de aankoop van Nyrstar ons binnenkort wat opbrengt, dat valt nog af te wachten, maar ik ben optimistisch. De gemiddelde aankoopprijs ligt nu toch aanzienlijk lager dan voor de aankoop, dus bij een stijging naar koersniveau's van voor het geval Talivaara, hebben we al winst.


Tessenderlo heeft zich dan toch herpakt in de afgelopen week. 2 weken geleden stond er een koopadvies in de krant en afgelopen week zelfs in de Metro. Allemaal zeggen ze eigenlijk hetzelfde als ik. Een goed bedrijf dat hervormingen aan het doorvoeren is om terug te plooien op zijn kernactiviteiten, en dat het veel geld heeft gekost, kost en zal kosten. Of het iets op zal brengen, dat zeggen ze nooit met zoveel woorden, maar aangezien ze een koopadvies geven, kan het maar 2 dingen zeggen: ze verwachten effectief beterschap of ze willen de koers beetje manipuleren om zelf iets beter te kunnen uitstappen. Laten we hopen dat het het eerste is. Het kan natuurlijk ook dat ze zelf recent hebben gekocht en het willen zien stijgen. Ik zelf heb het aandeel al ruim 17 jaar in portefeuille en heb er ondanks het ruime koersverlies nog steeds een goed oog op.


Nu is het wachten op het dividend van Belgacom. Dat het er aan komt, dat merk je al aan de koers, die is al een tweetal weken aan het stijgen en deze stijging heeft volgens mij dus echt niets te maken met het vertrek van Didier Bellens. Het is gewoon dat sommigen denken dat de weg voor de Belgische regering nu open ligt om een hoger dividendje te krijgen op het einde van het jaar. Het zou voor onze regering deugd doen om onder de beoogde grens van Europa te blijven, dan zal die Olli Rhen zijn wakend oog van ons afwenden. Precies Lord of the Rings ;-).

Bedankt voor het lezen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten