zondag 30 augustus 2009

Update: Alfa en Mature portefeuille



Het was de afgelopen week resultaten smullen op de beurs en ik moet zeggen: ZE WAREN LEKKER (op enkele uitzonderingen na). Onze portefeuilles deden het dan ook voortreffelijk met een stijging van 2,7% voor de Mature en maar liefst 9% voor de Alfa portefeuille.
Bij de Alfa portefuille was het vooral VPK Packaging dat zich positief liet opmerken met een koerssprong naar € 23. Hoe stabiel deze koers momenteel is, weet ik echter niet, want hij werd behaald bij erg kleine volumes. De verdere stijging van GBL daarentegen is dan weer wel een gestaafde stijging. GBL deed het schitterend en zal het verder nog goed blijven doen.
Voor de Mature portefeuille was het verder uitkijken naar Nyrstar, Van de Velde en Tessenderlo. De eerste pakte onverwacht uit met een kleine winst, terwijl iedere analist iets anders had verwacht. Van de Velde deed wat het altijd al doet: standvastig presteren. Ze hebben goede lingeriemerken onder hun en vrouwen kijken niet op een frank als het op lingerie aan komt. Goede producten verkopen dus onder alle omstandigheden. Soms wel ietsje minder, maar veel zal het hem nooit niet schelen. Een onderbroek of BH verslijt niet rapper of trager door een economische crisis. Tessenderlo daarentegen viel wel tegen. Dit bedrijf begint mij als aandeelhouder eigenlijk wel de keel uit te hangen. Als ze goed presteren dan hoor je enkel: ja maar er komen nog slechte tijden. En als die slechte tijden er dan zijn, dan zeggen ze: zie je wel dat er slechte tijden komen. Bij Nyrstar hadden ze dit ook en door iemand anders aan het roer te zetten is daar gelukkig verandering in gekomen. Het bestuur bij Tessenderlo is geen slecht bestuur, want ze hebben het bijna altijd bij het rechte eind, maar soms zouden ze de koe anders bij de oren moeten nemen. Gelukkig ben ik aandeelhouder van dit bedrijf voor hun mooi dividend, dat ze steeds prachtig blijven betalen en af en toe eens verhogen, maar koerswinst met Tessenderlo zie ik echt niet zo zitten. Tenzij je content bent met € 2 koerswinst.
Bedankt voor het lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten