maandag 31 augustus 2009

Opinie: VPK Packaging

Zoals in de update van de Alfa portefeuille gisteren gesteld, was de koersstijging van VPK Packaging niet ondersteunt door grote volumes op de beurs. Vandaag kwam VPK echter met de cijfers van het eerste half jaar naar buiten en al bij al vielen deze cijfers nog mee. Zeker gezien de prijsval van het papier met ongeveer 40%. VPK heeft wel de indruk dat de daling van de vraag naar papier over is en hoopt nu op een stabiele vraag. Toch blijft de groep voorzichtig over het tweede kwartaal.

Hun netto-omzet kwam 14% lager uit met een daling van 24% in de papierdivisie en 8,7% in de verpakkingsdivisie. De daling was nog sterker geweest, hadden ze niet uitgebouwd in Polen en in RoemeniĆ« geen nieuwe fabriek opgestart. Hun nettowinst kwam uit op € 4,8 miljoen. Dit ligt heel wat lager dan de € 20,2 miljoen van vorig jaar, maar hier was wel een eenmalige premie van € 8,9 miljoen inbegrepen (dus 4,8 nu vs. 12,3 toen om gelijk te vergelijken). De bedrijfswinst kwam nog iets lager uit door verschillende afschrijvingen en voorzieningen voor personeelslasten.

Persoonlijk ken ik het bedrijf VPK zeer goed en de vrachtwagens rijden er nog af en aan, dus echt slecht gaat het niet. Het is wel iets minder dan vroeger, maar ik heb er geen slecht oog op. Dit nieuws is dan ook geen reden om het aandeel uit onze portefeuille te smijten.

Bedankt voor het lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten