zondag 16 mei 2010

Update: Alfa en Mature portefeuille

De beurs reageerde aanvankelijk positief op het reddingsplan, maar naarmate de week vorderde laaide de twijfel weer op. Duitsland heeft liever een sterke Mark dan een zwakke euro, dus doet Merkel een paar dubieuze uitspraken, net als hun minister van financiƫn, en daar is de twijfel opnieuw. Ook een voormalige hoogstaande persoon van de FED uitte zijn twijfels. Ik blijf het raar vinden dat sommige mensen er plezier in blijven scheppen om een reddingsplan waar ze zelf deel van uitmaken af te schieten. Maar na Fortis verschiet ik nergens meer van. Ik had het eerlijk gezegd wel verwacht.


Ondanks de dalingen van woe, don en vrijdag, waren de winsten van maandag en dinsdag toch voldoende om onze portefeuilles weer in een beetje hogere sferen te brengen. De Alfa portefeuille profiteerde hier het meeste van met een stijging van 7,5%. Daarmee bijna compleet het verlies van vorige week teniet doende. De Mature portefeuille is daar nog lang niet met "maar" een stijging van 4,5%. Bij de Mature portefeuille kregen we het dividend van GDF en Nyrstar, dat na vorig jaar terug aanknoopt met een (pover) dividend. Maar iets is beter dan niets.


Met de bedrijven uit onze portefeuilles gaat het nog steeds uitstekend. CMB bracht prachtresultaten, net als WDP. De resultaten van Spector vielen tegen, maar ik las vooral het feit dat analoge fotoprints nog maar 14% uitmaakten van hun omzet in de fotodivisie. De digitale tak is dus nog steeds aan het groeien en eens de analoge niets meer voorsteld, kan het dus enkel beteren. Met hun retail tak ging het ook niet zo goed, maar er werden geen winkels gesloten, dus dat is ook een positief feit. Je moet ergens hopen dat het goed komt natuurlijk. Feit is wel dat Spector zeker niet plots enorm veel winst zal maken. Het zal wel komen, maar dan langzaam. Nu hopen dat hun schuldherschikkingbesprekingen voor hun langetermijnschulden goed gaan en dan zien we wel verder. Voorlopig blijven ze dus zeker in portefeuille.
Bedankt voor het lezen.
PS. voor de Mature portefeuille geef ik een order in om Total te kopen onder de € 38 (voor evenveel aandelen als we strips hebben natuurlijk, 50 stuks dus).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten