zondag 2 mei 2010

Update: Alfa en Mature portefeuille

Ik ga kort zijn: GRIEKENLAND, GRIEKENLAND, GRIEKENLAND en nog eens GRIEKENLAND. Beter dan de Drommels vervangen van de slechterik uit Bassie en Adriaan kom ik niet. Het gaat even beter en dan komt dit weer de kop opsteken. Logisch eigenlijk, want het is niet onbelangrijk. Nog sterker is het artikeltje van uit Netto over de grootste 5 verliezers uit Amerika (http://netto.tijd.be/sparen_en_beleggen/beleggen/De_5_grootste_verlieslatende_bedrijven.8908666-2213.art). Waaruit duidelijk blijkt dat ook de hypotheekmarkt nog steeds een donkere schaduw kan werpen op de hedendaagse markten. Het is dus nog niet gedaan.


Daarom ook dat de mooie € 3700 op de bankrekening blijft staan bij de Mature portefeuille. Er kwam hierbij nog een € 57,5 bij dankzij het dividend van WDP (waar maar 15% roerende voorheffing aan af gaat omdat het een sicav is). Geen nood aan een strip dus.


Ook bij de Alfa portefeuille kwam er een € 40 bij op de rekening dankzij WDP. Maar beide portefeuilles deden het in de afgelopen week helemaal niet goed (-3,7% voor de Alfa en -3,5% voor de Mature portefeuille, de respecievelijke verliezen in bedragen ga ik jullie besparen, maar die kan je zelf wel uitrekeken met behulp van de Update die hieronder nog staat).
IBA, Van de Velde, GIMV, Spector en Pfizer waren de enige stijgers, waarbij de laatste 2 dan nog maar met 2 cent (in het geval van Spector is dit wel spectaculairder wegens lage notering van dat aandeel, maar dan nog). Hopelijk keert het tij een beetje door het goedkeuren van het grote hulppakket van Europa aan Griekenland.
Bedankt voor het lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten