zondag 23 mei 2010

Update: Alfa en Mature portefeuille

Deze week was het nog meer zoals in de vorige weken. Een opflakkering gevolgd door nog meer dalingen. Dezelfde verhalen komen nu al maanden aan een stuk terug. Ze beginnen ook terug de tanende terugbetalingen op Amerikaanse leningen op te halen (zoals ik enkele weken geleden al deed).




Resultaat was dat de Mature portefeuille de winst van vorige week volledig in rook zag opgaan (-€ 1181 of -4,7%). De Alfa portefeuille hield beter stand (dit is dan ook portefeuille met iets standvastigere aandelen) met een daling van 3,5% (-€ 168). CMB en VPK kwamen ons daar verrassen met een dividend. Bij de Mature portefeuille was het Elia en CMB die dit deden.


Total tenslotte, vervoegde weer de rangen van onze Mature portefeuille. Donderdag eindigde het onder de € 38 (na er woensdag reeds enkele minuten doorgebroken te zijn). Bij beide portefeuilles is al ons geld dus weer zo goed als allemaal belegd en nu kunnen we weer "genieten" van de vele ups en downs van de beurs. De deining van de beurs doet tegenwoordig erg veel denken aan een ruwe zee. Maar eens door de storm, schijnt de zon des te harder ;-).
Bedankt voor het lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten