zondag 8 mei 2011

Update: Alfa en Mature portefeuille

Het dividendseizoen heeft deze week al direct zijn nut bewezen: € 102,5 winst deze week voor de Mature portefeuille en een goeie € 101 kwam van de dividenden van UCB, GDF Suez (vrijdag van aandeel afgeknipt en bij meeste banken pas morgen op rekening) en AB InBev. Dit laatste aandeel kwam ook onze Alfa portefeuille vervoegen. UCB is nog niet aan de opgestelde limiet gekomen, dus dit staat nog steeds in de wachtrij.


De Alfa portefeuille deed het overigens schitterend mede dankzij de mooie stijging van Tessenderlo. 8x hogere winst en eens geen slecht nieuws bij het goede nieuws en hopa, eindelijk eens een mooie koersstijging. Ik moet zeggen dat ik er al meer dan 12 jaar op wacht. De tijd van € 56 ligt nog steeds ver achter ons. Maar we zijn dus weer op de goede weg en hopelijk heeft het tweede kwartaal even mooie cijfers in de pijplijn. Het mindere nieuws van Belgacom kon de pret bij de Alfa portefeuille dus enkel een beetje temperen. Een mooie 3,9% erbij (€ 292). Een minder puntje was wel dat ik ben vergeten GDF Suez stripkes te kopen voor de Alfa portefeuille. Als ze deze week nog eens verhandeld worden tegen € 0,001 dan komen er 34 in onze portefeuille. Voor het geval ik het in de tussentijd opnieuw zou vergeten. Op het einde van het jaar geeft GDF nog eens een dividend, dus het zou zonde zijn om die paar extra centjes opnieuw te missen.



Verder is er nieuws over WDP. Deze bevak geeft de mogelijkheid om 14 coupons om te ruilen tegen 1 nieuw aandeel (waarde is dan gelijk aan 14*2,5 of € 35). De bruto coupon bedraagt € 2,94. Meer info is te vinden op volgende link: http://www.wdp.be/uploads/PB_WDP_AV_2011_NL.pdf . Je hebt tot 20 mei de tijd om de keuze voor een dividend of omwisseling kenbaar te maken aan uw bank/broker en op 27 mei is het dan zo ver. De Alfa en Mature portefeuille zullen kiezen voor een uitbetaling van hun coupons in aandelen. De Alfa portefeuille zal dan 2 en de Mature 3 aandelen bijkrijgen en beiden nog 3*€ 2,5 netto.


Bedankt voor het lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten