zondag 5 februari 2012

Update; Alfa en Mature portefeuille

In de afgelopen week zagen we een verdere stijging van onze Alfa en Mature portefeuille met respectievelijk 3,1% en 1,5%. Dat de Mature portefeuille er maar met 1,5% op vooruit ging lag vooral aan Bekaert. Bekaert liet weten dat ze een hele hoop mensen gaan afdanken. Momenteel is het enkel duidelijk hoeveel het er zullen zijn in Belgiƫ. Ze zeggen wel dat er in het buitenland ook nog gereorganiseerd zal worden, maar dat wil ik dan wel eerst nog eens zien. Een vriend van mij werkt voor Bekaert in China en hij zegt dat ze zich daar geen zorgen maken. Hopelijk heeft hij gelijk, want ook hij is een Belg.



Ageas ging gelukkig verder op zijn elan van vorige weke en deed er weer een mooie 8,8% bij in de afgelopen week. Ook Agfa deed er een slordige 8% bij en knabbelt zo eindelijk aan ons verlies. Nu ik heb nog steeds vertrouwen in dit bedrijf. Ook Nyrstar deed er 5,7% bij. Samen met Ageas is Nyrstar zo een enorm goeie aankoop geweest (maar we hebben het nog niet verkocht!).
Over verkopen gesproken. Tessenderlo zal onze portefeuille verlaten indien het eindigt op € 26,8 of hoger. Spector is nog steeds een twijfelgeval. Intrinsiek is het veel meer waard dan dat het nu staat, maar als ze in het afgelopen jaar (laatste kwartaal) weer geen winst gemaakt hebben, dan zal de koers nog verder onder druk komen te staan. Hopelijk deed Photo Hall het dus wat beter dan in de afgelopen kwartalen en zet hun fotografie afdeling de vertering van de ommezwaai naar digitale fotografie verder in de goeie richting.
Bedankt voor het lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten