zondag 26 februari 2012

Update: Alfa en Mature portefeuille

De dividendknip bij Bekaert zorgde ook voor een knik bij onze portefeuilles. Pas op, lees niet verkeerd, het gaat wel degelijk over de aankondiging van het slotdividend, waardoor het totale dividend voor 2011 lager uit zal komen dan over 2010. En dus niet over het eigenlijke knippen van de coupon. Niet dat we dit als belegger nog mogen doen. Nee, we worden verplicht om bewaarloon te betalen aan onze beursinstelling (alhoewel kluizen en leverbedragen ook niet te versmaden waren vroeger). Maar het valt mij op dat alhoewel mijn portefeuille vorig jaar minder waard werd, de bewaarkost toch met ongeveer 12% is toegenomen!!!


Het ergste nieuws was deze week niet dat beide portefeuilles er met ongeveer 2% op achteruit gingen, maar dat Dexia virtueel geen eigenwaarde meer heeft. Nu ja, ik heb het al gezegd. Als je iets moet verkopen aan helft van de prijs en dan voor de redding van de redding een te hoge prijs moet betalen, dan ben je beter af met Ageas dan met Dexia. Alhoewel ik hoop dat Dexia Holding er alsnog in zal slagen om de turn-around te maken. In de Zevende Dag was het dan ook triestig om te horen dat onze 2 volksvertegenwoordigers er zo weinig verstand van hebben. Gelukkig zat onze prof er om toch nog iets van de ware toedracht te brengen. Hij maakte duidelijk dat die waarboren er niet voor niets zijn, maar om de investering van Belgiƫ in Dexia Holding zelf veilig te stellen. 9 miljard van die investering is niet gedekt. Op zo'n bedrag is dat best aardig.

Verder was er het procentdansen van de centjesaandelen. Op een gegeven moment stond Spector zelfs terug 45 eurocent. Wees gerust, we zullen er het fijne nooit van weten (lees wie er weer achter zat). Dat er plots een hoop beleggers hoopt op turn-around van Spector en andere centjesaandelen, lijkt me al te sterk. Spector komt wel binnen enkele weken met de resultaten over 2011. En daar kijk ik wel naar uit.
Bedankt voor het lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten