zondag 19 februari 2012

Update; Alfa en Mature portefeuille

Voor beide portefeuilles kwam er zo'n € 140 bij in de afgelopen week. Belgacom hebben we spijtig genoeg nog niet kunnen oppikken, maar misschien komt dit er deze week wel van.



Ons verkooporder van Tessenderlo blijft ook in de wachtrij staan. Donderdag was het wel verschieten toen ik 's avonds na mijn werk naar de beurs keek. Bijna 10% er aan af bij Tessenderlo. En dat na de bekendmaking van de resultaten (http://www.tessenderlo.com/binaries/persbericht_tcm9-20552.pdf) van het afgelopen jaar. De winst kwam negatief uit door de herstructureringen (zoals zo dikwijls bij Tessenderlo in de afgelopen jaren), maar de onderliggende winst werd tenopzichte van het vorige jaar wel meer dan verdubbeld. De titel van de PDF spreekt ook boekdelen, maar had dus blijkbaar geen effect op de beleggers.

Gelukkig kwamen er vrijdag dan toch weer wat procentjes bij, want anders was het wel iets te gortig geweest. Bekaert is zicht eindelijk ook een beetje aan het herpakken. Na de klap van 2 weken geleden is dit ook een welgekome stijging. Maar de weg naar winst is voor ons nog lang. Het dividend zal hier alvast al wat soelaas brengen. Bij Tessenderlo zal dit weer een nettodividend van € 1 zijn per aandeel (en misschien weer een keuzedividend en dan weten jullie dat ik kies voor d-het extra aandeeltje).
Bedankt voor het lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten