zondag 6 september 2009

Update: Alfa en Mature portefeuille

VPK deed het in de afgelopen weer uitstekend. Het steeg naar € 25,30. Hierdoor kon de Alfa portefeuille de week alsnog positief afsluiten met een winst van 2,8% (of + € 84,5). Voor GBL was het ook aangenaam dat het bedrijf waarin ze recent meer hebben geïnvesteerd, Pernod Ricard, de verwachting van de analisten mooi overtrof. Aan de koers was dit niet echt te zien, alhoewel sommigen zullen zeggen dat de vorige koersstijging al met mogelijk positief nieuws uit die hoek rekening had gehouden en dat een lichte daling nu dan ook niet meer dan normaal is.


Bij de Mature portefeuille daarentegen viel het resultaat wat tegen, met een terugval van € 320, hebben we al betere tijden gekend, maar ook slechtere. CMB bevestigde weerom dat een aandeel kopen juist voor het dividend, meestal niet loont (wel niet te verwarren met het feit dat ik hier CMB ook gekocht heb voor het dividend, hier gaat het over de timing). Vorige week vrijdag stond het € 22,52, waarschijnlijk omdat enkele mensen het aandeel probeerden te kopen, om het dividend binnen te rijven. Het dividend bedroeg amper 28 cent bruto, of 21 cent netto. Die 28 cent gaan van de koers en wat hou je een week later nog over: € 21,15. De rekening klopt niet, omdat vele mensen (soms dezelfde die het kort ervoor kochten) ook weer tesamen aan de verkoopzijde staan, blij met hun dividend op zak. Dividend hoppen (zoals eerder al gesteld bij de gegeven tips) loont dus niet (misschien wel voor enkele mensen, maar wees maar zeker dat die er veel meer tijd in steken dan de gemiddelde belegger, en dan nog twijfel ik of het hen altijd lukt).


Over Devgen, Ablynx en Tigenix, kortweg Biotech, heb ik het weer al een tijdje niet meer gehad. Ik zal proberen daar deze week eens tijd voor uit te trekken.

Bedankt voor het lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten