zondag 9 januari 2011

Update: Alfa en Mature portefeuille

In het begin van de week gingen de beurzen weer als een speer vooruit. Nu ja, in het begin van het jaar zenden de meeste mensen hun geld naar de beurs, omdat de banken hen dit meestal vragen. Maar meestal duurt dit niet lang (zeker als de economie niet echt schitterende tekens geeft), want die extra 'hersenloze' geldstroom naar de beurs valt redelijk snel stil. Enkele bij de pinken zijnde traders, halen hier wel hun voordeel uit, maar voor de rest let ik niet veel op deze initiƫle stijging van de beurs. Gewone beleggers zitten niet elke seconde voor hun scherm om in te spelen op de minste koersbeweging (alhoewel maandag stijgingen van 6-10% niet zo zeldzaam waren).



Desalniettemin de beurs de laatste dagen in het rood ging, ging de beurs er over de hele week toch nog licht op vooruit. Ook de Alfa en Mature portefeuille deden het dan ook redelijk met een stijging van 2% voor de Alfa portefeuille en een stijging met 0,83% voor de Mature portefeuille. Voor mij persoonlijk vond ik de prestatie van Pfizer het beste. We naderen opnieuw de € 14 grens en hopelijk kan Pfizer deze grens doorbreken en doorstoten naar normalere koersen van rond € 18-20.


Voor een volgende aankoop had ik gedacht aan Devgen voor zowel de Alfa als de Mature portefeuille. Devgen is in het afgelopen half jaar sterk teruggevallen en is de ideale vervanger voor Ablynx in onze portefeuilles (Ablynx dat we vorig jaar met ene mooie winst hebben verkocht). Bij de Alfa portefeuille gaan we echter op safe spelen en niet al te veel geld investeren in dit aandeel. Een goede € 800 is hierbij zeker voldoende, zeker omdat we al een sterke positie hebben in Agfa-Gevaert. Voor de Mature portefeuille zullen we hier zo'n € 1400 insteken. De koers waarbij we Devgen gaan aankopen zal gelijk of lager moeten zijn dan € 4,4. Dat we hierbij redelijk wat meer geven dan de intrinsieke waarde van het aandeel, zal ik hierboven verduidelijken met een extra post.
Bedankt voor het lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten