zaterdag 22 januari 2011

Update: Alfa en Mature portefeuille

Het was toch weer een boeiende week. Tussen de zakdoeken door kon ik de koersen weer leuke sprongen zien maken. Ageas en Dexia zijn in de afgelopen week weer fors gestegen (naar niveau's van enkele maanden geleden eigenlijk wel, dat mogen we niet vergeten. En dat ze nog een langere weg af te leggen hebben, mogen we zeker niet vergeten). Nu, ze jojo'en al een hele tijd op en neer en hopelijk ben ik nu eens op tijd om Ageas op een goede moment buiten te kieperen (rond de € 2,25, om daarna aan € 1,85 terug in te stappen).


De Alfa en Mature portefeuille deden het deze week, mede dankzij GDF Suez, weer uitstekend met een winst van 1,5% en 1% voor de Alfa en Mature portefeuille respectievelijk. Ook IBA herpakte zich gedeeltelijk. Waarschijnlijk dat enkele beleggers hernieuwde intersse vertonen voor deze vergeten beursparel. Een mooi bedrijf, met mooi gevuld orderboek, maar dat ondanks zijn marktleiderschap eigenlijk serieus miskend is in eigen land. Ze zouden beter op de Franse beurs noteren!

Maar genoeg daarover. Een tijdje geleden las ik in de krant dat er minder op de Lotto en Euromillions wordt gespeeld. Prachtig toch. Hopelijk krijgen nog meer mensen het verstand dat het dom is om met de Lotto te spelen. En niet alleen omdat het een lage winstkans bied, maar ook omdat de Nationla loterij aan sponsoring doet en allerlei projecten steunt, maar omdat je via de Lotto speelt kan je dit niet inbrengen in je belastingen. In plaats van 52 x €12 uit te geven aan de Lotto, kan je dus beter € 312 beleggen en € 312 storten aan een goed doel en inbrengen in de belastingen. Daarmee sponsor je tenminste in een project waar je zelf achter staat. Het is wel spijtig dat de vele sporters dan minder kans krijgen op steun, want daar zie ik de regering niet direct iets aan doen als de Lotto effectief te weinig geld binnen krijgt. Gelukkig voor de sporters zijn er dus nog genoeg domme Belgen in BelgiĆ«.
Bedankt voor het lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten