zondag 10 januari 2010

Update: Alfa en Mature portefeuille

Het was me het weekje wel. De beurzen stegen en bleven stijgen. Het banenrapport van de VS heeft welgeteld 1,5 uur roet in het eten gegooid. Raar is dit niet, want de werkloosheid is eigenlijk een achterlopende indicator en de cijfers van December vielen dan wel tegen. Voor November werd het cijfer positief bijgesteld. Er was in die maand zelfs een groei meetbaar en blijkbaar nam die positieve noot het over van het negatieve.

Dat het deze week goed ging is ook te zien aan onze portefeuilles: Mature +7,6% (€ 1900) en Alfa +1,6% (€ 75).


Zoals eerder aangegeven ging ik de strip van 4Energy verkopen als het nog eens aan 0,05 noteerde en deze week was dit dus het geval. We maakten hierbij nog een klein beetje winst. Verder komt GIMV onze rangen vervoegen. Het was GBL, GIMV of Pfizer en voor deze portefeuille is het dus GIMV geworden. Het noteert momenteel aan een mooie koers voor een aankoop. GBL is de laatste tijd al erg gestegen en alhoewel het ook nog onder de intrinsieke waarde noteert, was GIMV de toch iets betere keuze denk ik.

Bij de Alfa portefeuille kwam dan weer Pfizer in onze rangen. Dit bedrijf is een solide belegging. Het is een stabiele waarde en heeft sinds kort toch een opwaartse trend ingezet (Cfr. opmerkingen bij Mature portefeuille voorbije weken), waarvan ik met de Alfa portefeuille zeker wil van profiteren. De farmawaarden in heel Europa en Amerika zijn momenteel meer en meer in trek wegens hun degelijkheid, na jaren van miskenning. Dus Pfizer is mijns inziens zeker geen slechte belegging voor een beginnende portefeuille.
Bedankt voor het lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten