zondag 3 januari 2010

Update: Alfa portefeuille

Het jaar zit er op voor de Alfa portefeuille en blijkbaar heeft onze portefeuille het niet slecht gedaan. Een procentuele stijging van 27,6% ten opzichte van het kapitaal (dat volgende week pas aangevuld wordt met € 250) dat er in gestoken werd, is helemaal niet slecht te noemen. Zeker omdat het kapitaal in de loop van het jaar elke maand met € 250 euro. Het is dus duidelijk dat een overzicht geven van de jaarprestatie van de Alfa portefeuille niet eenvoudig zal zijn, tot er gestopt wordt met de stortingen wanneer het kapitaal € 25000 zal bedragen, en dat zal dus nog een tijd duren.

Met andere woorden: 27,6%, of een stijging met € 1241,78 is helemaal niet slecht. In de afgelopen week kwam er mede dankzij GBL nog 0,4% bij.


In het overzicht hierboven, geef ik de verkopen weer die ik gedaan heb in het afgelopen jaar en de binnengestroomde dividenden. Hieraan is ook te zien dat Belgacom, alhoewel € 2,8 gezakt eigenlijk niet zo slecht presteerde als zou kunnen blijken, want het keerde bruto € 2,58 uit.

Aan deze portefeuille hoef ik voorlopig zeker niets te veranderen, behalve dan binnenkort weer een aankoop. Maar wie dat zal worden, weet ik echt nog niet. Pfizer misschien.

Bedankt voor het lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten