woensdag 21 april 2010

Opinie: Barco verrast positief

Barco verraste vandaag voorbeurs met erg positieve cijfers. Letterlijk en figuurlijk. Ze buigden immers een verlies om in een mooie winst en kondigen zelfs een dividend aan over 2010 (uit te betalen in 2011).

Vorig jaar in het eerste kwartaal boekte Barco nog een verlies van € 0,9 miljoen (ware er de verkoop van Voxar niet geweest, het was -5,6 miljoen geweest!) en nu pakken ze uit met een winst van € 4,1 miljoen. Ook de omzetgroei viel veel hoger uit dan oorspronkelijk gedacht (€ 176,1 miljoen of 21,7% hoger dan vorig jaar in het eerste kwartaal) . Het aandeel schoot dan ook als een pijl de hoogte in en momenteel staat het aandeel op een mooie 12,4% winst.

Vooral hun afdeling van digitale cinema deed het met een omzetgroei van 300% veel beter. Dit zou wel eens de langverhoopte ommezwaai kunnen zijn waarop de langetermijn beleggers in Barco op hebben gewacht. Ooit was dit aandeel veel, met nadruk op heel veel, meer waard dan de huidige € 39. Waar is de tijd dat het rond de € 250 stond en er nog sprake was van een geheel. Hopelijk moet ik hier binnen een half jaar niet spreken over een (weer) te optimistische CEO Eric Van Zele, die de beleggers vandaag weer een rad voor de ogen heeft gedraaid.

Bedankt voor het lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten