zondag 11 april 2010

Update: Alfa en Mature portefeuille

Ondanks de Griekse zorgen, die dit weekend verder aangepakt werden zodanig dat de markten volgende week een andere zondebok mogen vinden om de koersen te laten dansen, deden onze portefeuilles het toch behoorlijk.


De Mature portefeuille deed het met een winst van 0,9% meer dan behoorlijk. Akkoord, er had meer ingezeten had ik vorige week Umicore en CMB niet verkocht, maar dat zijn altijd vijgen na Pasen (letterlijk en figuurlijk). Achteraf weet altijd iedereen het beter en WDP heeft het in de afgelopen week ook niet slecht gedaan.


De Alfa portefeuille pakte dan weer uit met een winst van 1,8% (€ +85). GBL, VPK en WDP waren hierbij de sterkhouders. Belgacom noteert nu al een week of 6 rond de € 28,50 (na de mooie stijging volgend op de mooie jaarresultaten) en mede met de reeds bekomen dividenden, levert dit bedrijf toch ook een mooie meerwaarde aan deze portefeuille. Ik las eerder deze week een artikel uit de Netto, waarin aangegeven staat dat Pfizer een van de aandelen is die enorm gegeerd worden door hedge fondsen. Het enige dat ik weet is dat dit het aandeel blijkbaar niet belet om standvastig te noteren rond de € 12,50. Schommelingen zijn er wel, maar na hun daling van € 21-23 naar € 11 is er met dit aandeel nog maar weinig gebeurt. Ik blijf het dan ook jammer vinden dat er zoveel verdwijnt van het dividend van dit bedrijf in de zakken van de Amerikaanse en Belgische regering. Zonder deze afroming zou dit aandeel een echte parel zijn.
Bedankt voor het lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten