zondag 25 april 2010

Update: Alfa en Mature portefeuille

Het was me het weekje wel. Griekenland weegt op de beurzen en als het pakket van hulp dan aangesproken wordt, wat al lang geweten was dat het ging gebeuren en over welk bedrag het ging, dan veert de beurs weer op. Daaraan zie je dat het meer speculatie is geworden de laatste tijd. De grootste speculanten van vroeger (Cfr. Soros) geven commentaar op de kleinere speculanten van vandaag (en verdienen nog steeds veel geld op die mensen hun rug, terwijl de kleine man langs de zijlijn toekijkt hoe zijn beleggingsgeld verdwijnt als sneeuw voor de zon.


Bij ons valt het verlies al bij al nog mee. Met een verlies van -2,7% voor de Alfa portefeuille en -1,5% voor de Mature portefeuille. Belgacom vertoonde na het onthechten van zijn coupon weer hetzelfde scenario als andere jaren. Er gaat € 1,68 af voor het dividend en het aandeel zakt nog erger terug, met name € 2 ten opzichte van vorige vrijdag. Ooit heb ik het al eens gehad over het niet mee deelnemen aan het dividend hoppen en Belgacom is hier steeds het ideale voorbeeld om mijn Tip nogmaals te ondersteunen.


Bij de Alfa portefeuille ben ik Belgacom bewust eens vergeten in het rood zetten. Aangezien het, rekening houdend met alle dividenden die we er al van ontvangden, nog steeds een positieve return oplevert voor onze portefeuilles. Zeg nu zelf bij de Mature portefeuille krijg je plots € 138 dividend op uw rekening gestort. Als belegger bestaat er maar een ding dat mooier is, namelijk koerswinst, maar bij sommige bedrijven is het dividend het allermooiste dat er kan gebeuren. In het geval van Belgacom, Elia, WDP, ... is dit laatste zeker het geval. Een koersstijging zit daar niet direct in, het zijn de aan(deel)houders die winnen ;-). Bij WDP is het ook bijna zover.
Bedankt voor het lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten