zondag 22 november 2009

Update: Alfa en Mature portefeuille

Het ging er al bij al nog redelijk kalm aan toe deze week en dat was te zien aan de resultaten van onze portefeuilles: +0,1% en +0% voor de Alfa en Mature portefeuille respectievelijk. IBA en Van de Velde kwamen nogthans met mooie resultaten naar buiten. IBA groeide, weze het door een overname, goed door en toch waren de beleggers niet blij, want ze stuurden het aandeel promt 4,5% lager de dag nadat het nieuws bekend werd. Bij Van de Velde was er een lichte omzetstijging, maar het nieuws dat de Spaanse dochter (Andres Sarda) het moeilijker heeft met de crisis dan het moederhuis, maakte dat er eigenlijk ook een negatief bijklankje aan de resultaten verbonden zat. De beleggers wisten blijkbaar niet wat doen en hielden het dus maar bij een min of meer gelijke koers. Wat misschien nog het verstandigst is.



Een opvallende stijger in de Mature portefeuille is zeker Pfizer. Het staat eindelijk weer hoger dan € 12 en dat was lang geleden (toch op een vrijdag, want ik hou enkel de koersen van vrijdag bij). OK op 20/10/2009 (een dinsdag) en dan sinds 26/1/09 (een maandag) waren de laatste 2 keren en de vrijdag daarvoor dus op 23/1/09 was het in mijn archieven de laatste keer. Op een paar bijeenkomsten van beleggers zeggen "de mannen die het kunnen weten" dat de farma-industrie in deze tijden een veilige haven is en blijkbaar zijn er wat mensen die er in meegaan.
Ik zeg altijd dat de farma-industrie een iets veiligere haven is, niet meer of niet minder. Pfizer is dan nog een van de betere farmareuzen om in te beleggen. Pfizer is zeker € 20 waard, maar volgens mij kan het nog zeer lang duren eer Pfizer terug normaal gewardeerd wordt, want laten we eerlijk zijn: een registratie voor een nieuw medicijn is enorm duur en loont niet meer zo veel als vroeger. Dit laatste zoemt altijd in het achterhoofd als men wil beleggen in farma en dan is men altijd voorzichtiger en voorzichtiger wil zeggen: minder geneigt om veel te betalen voor een aandeel, zelfs al zijn die aandelen van een goed bedrijf, wat de koersen laag houdt. Zo gaat dat op de beurs.



Bedankt voor het lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten