zondag 14 maart 2010

Update: Alfa en Mature portefeuille

De resultaten blijven binnenstromen en al bij al vallen deze nog steeds mee. Soms is er ook ander nieuws te rapen, zoals Elia die 60% van een Duitse sectorgenoot koopt. Prachtig allemaal. Ablynx zal binnekort ook wel bekendmaken hoe de kapitaalverhoging van afgelopen week is verlopen, dus dat is dan ook een extraatje voor de week die komt.

Belgacom blijft het schitterend doen, na de bekendmaking van zijn cijfers, en onze Mature portefeuille had dit wel een beetje nodig, want met een daling van € 55 deze week viel de week voor de Mature portefeuille dan toch niet al te goed mee. De terugval van UCB, na winstnemingen overwaarschijnlijk, is daar helemaal niet vreemd aan. Pfizer is na de € 13 bereikt te hebben ook niet bezig aan een al te goed parcours, misschien wel een mooi parcours voor een downhill specialist, maar eigenlijk zou een beetje meer klimwerk a la Contador helemaal niet misstaan. Nu ja, we mogen ons geduld niet verliezen.


De Alfa portefeuille verging het dan weer beter met een stijging van € 42. CMB blijkt momenteel een mooie aankoop te zijn en we mogen al beginnen uitkijken naar een mogelijke nieuwkomer, want begin April zitten we weer aan de magische grens van € 750 in kas. Momenteel denk ik dat ageas (zonder hoofdletters) hier toch wel zijn kopje boven water aan het steken is. De bevestiging van het eerste dividend sinds het PUUUUUUUT debacle, want deze week was het de laatste keer dat ik het er over had (ik zal het wel nog vermelden als het moet, maar ik zal er niet meer over doorgaan), is een zeer goed teken voor deze holding en de winstcijfers zagen er ook enorm mooi uit. Met een pay-out ratio van om en bij de 25% op de winst van de verzekeringsactiviteiten, ziet de toekomst er niet slecht uit. Nu 8 cent op een koers van 280 cent is natuurlijk nog niet om over naar huis te schrijven, maar het is een begin.

Bedankt voor het lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten