zondag 21 maart 2010

Update: Alfa en Mature portefeuille

Er zat deze week weer veel beweging in de beurzen, maar erg weinig als je over de week heen kijkt. Het valt mij ook op hoe een aandeel kan schommelen op een dag. Van +2% naar -3% en toch nog +1% eindigen. Uitstekend voor mensen die hier op in kunnen spelen, maar al bij al, mogen we als LT belegger niet klagen. De resultaten van de bedrijven in onze portefeuilles vallen goed mee en buiten Telenet, zitten de meeste goede aandelen in onze selectie.


Met een stijging van 0,73% in de afgelopen week, valt de buit wel nog redelijk tegen voor de Mature portefeuille.UCB en GDF blijven wat aanmodderen, alhoewel hun cijfers toch wel meevielen. Enkel hun toekomstige voorspelde winsten liggen iets lager dan wat analisten zouden verwacht hebben. Aandelen die mogelijks op de verkooplijst staan zijn: Umicore (tegen koers van € 26,3) en Nyrstar (tegen koers van € 13,2), geen rekening gehouden met uit te keren dividend. Dus indien er dividend uitgekeerd wordt, dan gaat dat van de mogelijkse verkoopprijs af. Niet omdat deze bedrijven het niet verdienen om hoger te noteren, maar omdat ik dan vind genoeg te krijgen van hun aandelen. Zo gaat het altijd: ik denk en iemand anders denkt anders. Dus als jullie niet van dezelfde mening zijn, dan is dat zeker geen probleem.

Bij de Alfa portefeuille (status quo over afgelopen week) kunnen we dan weer hetzelfde zeggen over GBL. Het blijft nu al een tijd rond de € 65 hangen en geraakt er blijkbaar niet echt van weg. Ook Pfizer zit in het zelfde schuitje. Pfizer heeft nog een groot opwaarts potentieel, dus dat aandeel houden we zeker nog een tijd bij.
Bedankt voor het lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten