vrijdag 10 juli 2009

Opinie: Van de Velde

Misschien hebt u de koersopstoot van Van de Velde niet eens opgemerkt, maar Van de Velde noteerde even terug tegen de € 25 na het positieve nieuws. Of was het dan toch niet positief, want het eindigde toch nog op hetzelfde niveau. Of zat zoals gewoonlijk de Amerikaan er weer tussen. Deze zijn opnieuw minder rooskleurig over de economie, dus de rest van de wereld volgt, ondanks de goede cijfers die toch wel bekend geraken.

Nu het moet gezegd worden, als je begint met 7,8% meer omzet, dan gaat naar eigenlijk maar een organische groei van 1%. Om dan te besluiten dat dit eigenlijk ook nog goed is aangezien de analisten een daling hadden verwacht van 1,5%, maar dat de omzet bij Andres Sardá toch ferm te lijden heeft onder de crisis. Dan schep je natuurlijk eerst een goed beeld, dan een minder, dan weer een redelijk beeld met toch wat vraagtekens. Hoe langer het nieuws dan in de markt ligt hoe slechter en als er dan negatief nieuws uit de VS komt, dan heb je er als Europees aandeel natuurlijk direct gelegen.

Het is momenteel als belegger niet aangenaam te vertoeven op de beurs. Alle bewegingen gaan enorm hard. Of ze nu naar omhoog of omlaag gaan, het is steeds met extremen.

Bedankt voor het lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten