woensdag 8 juli 2009

Wat brengt de toekomst???

Vandaag was het weer afzien als de beesten. Goede aandelen weer zien zakken als de zon in de zee. De winsten van Maart-April zien smelten als sneeuw door de zon. De beleggers zijn echt wel een muis voor de kat ofwel de beurs. Het is weer het gekende fenomeen: iedereen zit af te wachten wat de resultaten van het voorbije half jaar was. Dus wat doet men: het zekere voor het onzekere nemen en verkopen, hopelijk is dit met winst. Alhoewel, uit paniek doen mensen vaak domme dingen.

Als ze vannacht goed nieuws krijgen in Amerika, dan zal het morgen in Europa snel omhoog gaan, tot de twijfel voor het volgende bedrijf naar boven komt wel te verstaan. Dit kan wel eens sneller zijn dan verwacht. In Europa hebben we uit Duitsland al 2 keer goed nieuws gekregen: de autoverkoop was toegenomen en dan gisteren werd gemeld dat de industriƫle bestellingen met 5% waren toegenomen in juni ten opzichte van mei, natuurlijk lag het cijfer wel ruim onder het cijfer van vorig jaar. Ook het IMF ziet het weer iets rooskleuriger in, dus dat is ook al meegenomen als je een believer bent.

Nog een opmerkelijk feit is dat ze in Amerika de speculatie op olie aan banden willen leggen. Er was vorige week namelijk weer een incident door een of andere domme werknemer van een Britse bank die een te grote positie in olie had opgebouwd. Collega's van hem sprongen ook op de trein en daar ging de prijs van een vat Brent olie met $ 2 de lucht in. Nu ja, als ze uiteindelijk tot het besuit komen dat Buffet al jaren geeft, namelijk dat afgeleide producten van aandelen en goederen eigenlijk gevaarlijker zijn dan eender wat voor het financiƫle systeem, dan zal het misschien al te laat zijn (was het eigenlijk al niet te laat de vorige keer?). Banken die geld willen verdienen gingen veel te ver en ze zijn weer te ver aan het gaan. History repeats itself constantly, because humans are to stupid to learn from their mistakes.

Bedankt voor het lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten