zondag 4 oktober 2009

Update: Alfa en Mature portefeuille

Deze week was het weeral een mooi voorbeeld van hoe de Amerikaanse economie de Europese meer beïnvloed dan de eigen economie. De reden van grootste economie heeft hier natuurlijk iets mee te maken, maar ik mag er niet aan denken dat we binnenkort dan steeds naar China zullen moeten kijken. Als ze daar een groei van 7% optekenen, dan zijn ze volgens velen al in recessie en dan zullen we hier nog "leuke" tijden beleven.

Nu waren het de jobdata van Amerika die donderdag en vrijdag roet in het eten gooiden. De week was nogthans redelijk begonnen, maar ja. Dat is de beurs. De Mature en Alfa portefeuille hebben dit zeker ondervonden. De Mature portefeuille ging er 1,8% op achteruit. Wat toch al iets minder was dan vorige week. Een opmerking: De Bel20 MAster Unit is in de koerstabellen nergens meer terug te vinden. Momenteel moeten we de koers opzoeken van Lyxor ETF BEL20. Persoonlijk vind ik dit een betere naam voor een tracker dan MASTER unit. Een master wordt je door te studeren (nadat je Bachelor bent geworden). Dit is een mooie neutrale naam.



Bij de Alfa portefeuille ging het eveneens naar beneden. Mede door de kosten bij aankoop van CMB haalden we een negatieve return van 3,4% deze week (€ -102). Andere grote dader was VPK waar er winstnemingen optraden die helemaal niet onverwachts kwamen. Toch ben ik voor deze portefeuille niet ontevreden en wel omdat wachten en geduldig zijn, toch zijn vruchten afwierp. CMB wou ik al lang aankopen voor deze portefeuille en net vrijdag bereikte het een van de laagste eindkoersen sinds 10 augustus (was toen net exact dezelfde eindkoers!). We hebben met deze portefeille, door te wachten op een totaal bedrag van € 1000 via de maandelijkse stortingen, CMB zelfs goedkoper kunnen kopen dan met de MAture portefeuille. Het verlies van deze week wordt dus momenteel even draaglijker.


Bedankt voor het lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten