zondag 8 maart 2009

Alfa portefeuille: Aankoop GBL

Ik was het niet vergeten: de aankoop van GBL voor de Alfa portefeuille. GBL noteert momenteel € 48,27. We kunnen dus 15 aandelen kopen met € 15 kosten komt dit op een totaal van € 739,05. We hebben dus nog € 27,84 over aan kapitaal. Op 15 maart maakt GBL zijn cijfers bekend. De cijfers van NPM waren zeer degelijk dus hopelijk is dit voor GBL ook het geval. Dalingen zijn niet enkel ambetant als ze plaatsvinden zonder reden, maar hier is het een aankoopgelegenheid. GBL daalde namelijk meer dan € 3 ten opzichte van vorige week en dit is meer dan de € 2 die het aandeel moet stijgen om aan- en verkoopkosten goed te maken.

GBL noteert momenteel 23,5% onder zijn feitelijke waarde van € 63,13. Holdings hebben wel altijd een disagio ten opzichte van hun feitelijke waarde en bij GBL ligt die meestal rond de 25%. Eigenlijk zouden we dus nog een tijdje moeten wachten met aankoop. Op site van GBL kan je ook zien dat de relatieve beurskoers momenteel hoger staat dan het relatieve netto-actief.

Maar vooral is dit en holding die de diversificatie van deze jonge portefeuille ten goede komt. GBL participeerd namelijk in Suez (Environment en GDF Suez), Total, Lafarge, Imerys, Iberdrola en Pernod Ricard. Op de site van GBL (http://nl.gbl.be/default.asp) kan je bij De Groep: Deelnemingen kan je hierover meer info vinden en de nodige links om de sites van deze bedrijven te bezoeken.

Bedankt voor het lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten