maandag 2 maart 2009

Tip: Vergeet niet te verkopen

Deze tip kan je natuurlijk enkel toepassen als u al een aandeel gekocht hebt, want anders ben je naakt aan het shorten. Deze tip is echter van onschatbare waarde voor elke belegger. Want als u een aandeel in portefeuille hebt, dan hebt u een deel van het bedrijf. Echter met dit deel zal u nooit iets kunnen betalen. Als u het aandeel verkoopt dan hebt u het geld en daar kan je mee leven.

Wanneer moet je verkopen? Simpel: als je denkt dat je moet verkopen. Hierbij is het het best dat u naar niemand anders luistert. Zo kan het zijn dat u een aandeel hebt en het verkoopt met slechts 10% winst, terwijl uw buur zegt dat het zeker nog zal verdubbelen. Je moet u dat allemaal niet aantrekken. Je trekt uw eigen besluit en handelt er dan ook naar. Hetzelfde geldt trouwens voor het aankopen van aandelen. Uw analyse is het enige dat telt. Jullie weten ook dat ik het mij niet aantrek om een aandeel met verlies te verkopen, want als het moet dan moet het nu eenmaal. Het liefst zullen we natuurlijk met winst verkopen.

Onthou vooral dat als u verkoopt u een vast bedrag in handen krijgt. Op de beurs fluctueert de waarde van een aandeel constant. Van het moment dat ik vind dat een aandeel de fluctuatie niet meer waard is, omdat het bedrijf niet genoeg presteert naar mijn zin, dan vliegt het aandeel buiten. Verkopen geeft u dus zekerheid over winst (en verlies).

Bedankt voor het lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten