zondag 28 december 2008

Update portefeuilles

Mature portefeuille
Ondanks de korte beursweek ging het met onze Mature portefeuille nog verder de verkeerde kant uit. Echt zorgen moeten we ons hierover niet maken. Na amper 2 weken is het verlies wel al opgelopen tot boven de € 1000. Vooral KBC is hier een verliezer, maar zoals ik gisteren al geschreven heb, vind ik dit niet echt een probleem.

Alfa portefeuille
Deze portefeuille vergaat het iets beter. Met een miniem verlies (€ -1,11), door de coupon van Belgacom en de lichte stijging van 4Energy, ziet het er naar uit dat we een goede keuze hebben gemaakt. Het moet natuurlijk wel zo blijven. Zo zie je maar dat een meer gediversifieerde portefeuille niet altijd beter presteert dan een niet zo gediversifieerde portefeuille. Waarmee ik niet wil gezegd hebben dat diversificatie slecht is, integendeel. Hier is het eerder korte termijn geluk.

Volgende week storten we € 250 bij voor deze portefeuille. Hiermee hebben we nog lang niet genoeg voor een investering. Maar het is wel belangrijk dat we al uitkijken naar mogelijke investeringen. Voor de eerder genoemde diversificatie is het opnemen van een holding een uitstekend idee. GBL en NPM zijn mogelijkheden die ik zeker zal bekijken.


Bedankt voor het lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten