woensdag 29 april 2009

Opinie: 4Energy Invest en Nyrstar

Vanmorgen hoopte ik al dat deze 2 bedrijven met goede zaken naar buiten gingen komen en ik was vanavond dan ook enorm blij toen ik de prestaties van deze 2 aandelen zag. 4Energy Invest: + 6%. Het financieel jaarrapport van 2008 kan u via deze link downloaden: http://www.4energyinvest.com/document/20090428_4EI_AnnualReport2008_EN_Final.pdf
Nyrstar: + 10,2%. Er viel redelijk wat nieuws te rapen op de site van Nyrstar vandaag. Neem zeker een kijkje op http://www.nyrstar.com/nyrstar/en/investors/.

Onze Mature en Alfa portefeuille zullen dus zeker geen afscheid moeten nemen van deze 2 parels op de Brusselse beurs. Heel wat anders dan de sombere resultaten van Tessenderlo en Umicore. De stijging van Nyrstar vandaag is wel niet zo groot als je de koers bekijkt ten opzichte van afgelopen vrijdag. Er werd op maandag en dinsdag namelijk al winst genomen op Nyrstar. De winstnemers hebben dus ongelijk gekregen. 4Energy Invest daarentegen gaat gewoon verder op zijn elan. Na 4 cent kwijt gespeeld te zijn op maandag staat het nu € 0,36 hoger dan afgelopen vrijdag (en ook gisteren).

Bedankt voor het lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten