zondag 19 april 2009

Update: Mature portefeuille


Zoals jullie zien is deze portefeuille er op een week tijd serieus op vooruit gegaan. Ook hier kregen we een aardige bijdrage tot onze cash positie dankzij Belgacom (€ 138,6). In totaal steeg onze portefeuille met € 1388,65 (+5,96%) en staat nu licht positief ten opzichte van het begin van de portefeuille. RHJ heeft hier zeker mee te maken. Na het bekendmaken van hun inkoopplan van eigen aandelen modderde het aandeel een beetje aan, maar in de afgelopen week is hier een kentering in gekomen. Waarschijnlijk heeft dit deels te maken met het feit dat veel mensen, in de afgelopen week, laag gewaardeerde aandelen oppikten in de vrees anders te laat te zijn om hun fenomenale stijging mee te nemen (zoals bij Dexia, Option, KBC, ...). Het is dan inderdaad geen slecht idee om dit te doen met RHJ, want dit aandeel was met een notering van rond de € 2,7 enkele weken geleden echt wel laag gewaardeerd, zelfs ten opzichte van hun eigen cash positie (wat het bedrijf dan ook nog eens overduidelijk maakte bij de aankondiging van hun inkoopplan).


Ook IBA kende een enorme stijging in de afgelopen week en dit viel ook te verwachten. IBA is een degelijk bedrijf dat er een behoorlijke koersdaling heeft opzitten zonder echt slecht nieuws bekend te hebben gemaakt. Meer zelfs, ondanks goede berichten bleef dit aandeel toch zakken. In de afgelopen week steeg IBA maar liefst met meer dan € 2.


Bedankt voor het lezen.


PS. voor de mensen die zich afvragen waarom ik bij de Alfa portefeuille nog geen rekening heb gehouden met het dividend van GBL. Die reden is simpel, alhoewel het al ex-dividend noteert, wordt pas overmorgen overgegaan tot betaling van de coupon. Zoals eerder gemeld bij dividend van Pfizer zal ik altijd proberen om rekening te houden met de datum van uitbetaling en niet met datum van ex-dividend notering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten