vrijdag 24 april 2009

Serie Biotech: € 20 miljoen cash voor Devgen

Het Gentse agrobiotechnologiebedrijf Devgen heeft de onderzoeks- en technologieovereenkomst met zijn Amerikaanse partner Monsanto eindelijk aangepast. In de nieuwe overeenkomst zijn de rechten van Monsanto op de technologie van Devgen uitgebreid, waarvoor Devgen in ruil een bedrag van € 20 miljoen euro in cash krijgt.

Thierry Bogaert (gedelegeerd bestuurder van Devgen) zegt hierover het volgende: 'Deze overeenkomst versterkt onze kaspositie en heeft geen invloed op onze rechten voor toepassingen in onze kerngewassen. Samen genomen versterkt dit Devgens businessplan voor het uitbouwen van een donwstream trait- en zaadbusiness'. Zoals eerder gemeld was Devgen het Biotech bedrijf met de minste cash op de Brusselse beurs. Er werd dan ook gevreesd voor een bijkomende kapitaalronde met een verwatering voor de huidige aandeelhouders als gevolg. Dit is nu dus niet meer nodig.

In de eerste alinea leg ik de nadruk op eindelijk, omdat eerder dit jaar, voor de bekendmaking van de cijfers van Monsanto, Devgen al eens hoger werd gestuurd, omdat beleggers toen al dachten dat Monsanto een versterking van de alliantie zou bekend maken (samen met het feit dat het onderzoek een fase verder zou zitten). De versterking van de alliantie is er nu dus gekomen, maar de fase verder nog niet. Waarschijnlijk houden ze dit een beetje achter om nog eens uit te kunnen pakken met positief nieuws. Momenteel stijgt Devgen weer fors en noteert momenteel € 5,41 (+14,14%).

Bedankt voor het lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten