zondag 26 april 2009

Update: Alfa portefeuille


Deze portefeuille steeg in de afgelopen week met 3,9%. Belgacom liet het deze week wel weer licht afweten. Misschien dat het vrijdag ook last ondervond van de iets mindere cijfers van Mobistar. Alhoewel het meer dan 15% lager staat ten opzichte van onze aankoopprijs, is het eigenlijk niet zo erg gesteld met deze belegging, we hebben namelijk al 2 dividenden ontvangen en je moet naar het totaalbeeld kijken van een belegging. Als we die dividenden uit het oog verliezen, zouden we wel eens domme dingen kunnen doen, zoals verkopen.

Het ander dividendkanon in onze portefeuille leverde ons op vrijdag extra cash op. Met een brutodividend van € 2,3, was dit een dividend dat gezien mocht worden. Onze Strips brachten al direct meer op dat ze gekost hebben ( € 3,45 versus € 1,53) en zelfs mogelijke verkoopkosten zijn ook al terug verdiend. Strips zijn echt wel de aandelen die het meeste opbrengen, maar je moet er wel het moederaandeel van bezitten. Zelfs de iets duurdere strips, zoals die van Tessenderlo en Elia, brengen na 2 a 3 jaar veel extra rendement op.

4Energy Invest komt volgende week met resultaten naar buiten en hopelijk zetten deze geen domper op de stijging van de afgelopen periode.

Bedankt voor het lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten