maandag 23 februari 2009

Tip: Hou u aan uw beleggingskapitaal

Vandaag geef ik een kleine maar wel waardevolle tip. Een van de meest bekende beleggingsregels is: beleg enkel wat je kan missen (gedurende een lange tijd). Vele mensen maken de fout om het bedrag dat ze kunnen missen te overschatten. Als belegger bestaat er niets erger dan het bedrag dat u kan investeren te overschatten.

Het spijtige aan over uw kapitaal gaan is dat u dan soms genoodzaakt bent om verlies te nemen op een ongunstig moment. Alhoewel verlies slikken voor een belegger erg is, maar soms toch noodzakelijk, is niets zo erg als verplicht verlies slikken. Zorg er daarom voor dat u goed weet wat u kan missen om te beleggen op de beurs en hou u dan strikt aan dit bedrag.

Dus als u geen geld hebt om te beleggen en u ziet een koopje op de beurs: laat het dan gewoon zo. Ga nooit uit van een snelle winst. Doe dit enkel in beleggingsspelletjes. Trouwens, zelfs in deze spelletjes kan je niet over uw initieel beschikbaar bedrag gaan. Soms is het dus beter om enkel bedrijven te volgen en geen koersen, want verleiding vermijden is nog steeds gemakkelijker dan er aan te weerstaan.

Bedankt voor het lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten