zondag 15 februari 2009

Update: Mature portefeuille


Onze portefeuille is weer wat gestegen in de afgelopen week (+0,71% op belegd bedrag op weekbasis). Dit is vooral te danken aan Tessenderlo, alhoewel ik de reden niet direct zie. Ik zet dan ook een order in om het volgende week tegen een eindkoers boven de € 26,8 te verkopen. Het is een weekorder, dat ik volgend weekend indien niet afgehandeld zal herbekijken. Ik zet het op deze koers, zodanig dat we een een mooie winst halen op deze belegging van zo'n 20%. Als het niet afgehandeld wordt is dit geen ramp, Tessenderlo is en blijft een goed aandeel, maar als we het nadien rond € 23-24 terug kunnen oppikken zou dit goed zijn. Zoals ik al gezegd heb: beleggen doe je op de lange termijn, maar als je denkt dat een aandeel te hoog komt moet je ook niet aarzelen om het te verkopen. Je moet er dan enkel voor zorgen dat uw winst groot genoeg is. Nadien moet je bij doorstijging ook niet klagen dat het hoger staat dan wat je het verkocht hebt, want je dacht juist te handelen. Je mag echter nooit op kortetermijn gewin rekenen.

Ook Nyrstar deed een duit in het zakje. Nu is namelijk geweten dat het Glencore was dat op 30 januari het belang dat OZ Minerals had, heeft overgenomen. Zo is Glencore nu een referentieaandeelhouder van Nyrstar geworden met een belang van 7,79%.

IBA dat een samenwerking aankondigde met het Turkse Eczacybary-Monrol Nuclear (E-M), vergat dit om te zetten in een koersstijging. Door deze samenwerking verkrijgen ze naar eigen zeggen wel het grootste productie- en distibutiekanaal van PET-radiofarmaceutica in de wereld. E-M is namelijk actief in de Balkan, Midden-Oosten, Noord-Afrika, Midden- en Oost-Europa, terwijl IBA actief is in Amerika, China en rest van Europa met PET- en SPECT-radiofarmaceutica.

Bedankt voor het lezen.

PS. Sommigen onder u zullen zich misschien afvragen waar het dividend van Pfizet blijft. Wel meestal duurt het een maand eer het dividend ook daadwerkelijk wordt uitbetaald. Van zodra ik weet dat mensen het gekregen hebben, zal het dan ook bij onze portefeuille komen, zo leunt onze portefeuille dichter aan tegen de realiteit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten